CCC’s Annonser

Hundar till Salu


Här hittar du vuxna hundar eller valpar över 6mån som av någon anledning ska säljas. Chinese Crested Club vill att du hjälper rasen att förbli en sund och frisk ras genom att vara noga när du ska köpa hund. Alla raser har avvikelser av olika slag och alla raser har sjukdomar och saker ta hänsyn till i aveln. Ingen linje/ras/hund är helt 100% fri från alla anlag som kan ge sjukdomar eller andra problem men en seriös uppfödare gör vad den kan för att minimera riskerna.

Här är några goda råd för ett genomtänkt hundköp.


  • Köp bara hund som är registrerad i Svenska kennelklubben (SKK) och som vid leverans är har ett veterinärbesiktningsintyg som inte är äldre än en vecka. Hunden ska också vara chip/Id-märkt, vaccinerad och registrerad och avtalet skrivet på SKK:s köpeavtal. Det kan vara bra att hunden är försäkrad för dolda fel om den är yngre än 3 åroch säljs av uppfödare. För alla hundar som annonseras här rekommenderar vi att ni frågar om försäkring och hur den ser ut då förbehåll i försäkringen kan ge obehagliga överraskningar och en oförsäkrad hund kan bli en mycket dyr hund. Är valpen äldre än 4 månader ska den vara registrerad i jordbruksverkets register för hundar (Lagstadgat för alla hundar även blandraser) och ska ägarändras även i det registret.
  • Enligt rekommendationer från klubben så bör uppfödare av rasen följa Chinese Crested Clubs avelsrekomendationer, dessa rekommendationer hittar du under Avel-Hälsa sedan klickar du på CCClubs avelsrekommendationer. Följs inte dessa rekommendationer får kullen inte stå med i våra annonser eller på vår hemsida.
  • Att föräldradjuren är utställda med minst Good visar att de är rastypiska och kan ge en fingervisning om deras mentalitet.
  • BPH innebär att hundens mentalitet beskrivits och ger en bättre bild av hur hundens mentalitet är än utställning eller tävling gör.
  • Andra meriter/resultat i tex agility, lydnad, spår ger också en värdefull uppfattning om hundens förmågor.
  • Åk gärna och träffa flera uppfödare och ställ frågor som du undrar över. En seriös uppfödare kommer att ställa många frågor till dig och svarar gärna på de frågor du har om rasen och de egna hundarna. Be även uppfödaren om att du vill träffa föräldrarna till valpen, åtminstone tiken. Många uppfödare har inte tillgång till båda föräldrarna men det går se mycket av valpens mentalitet genom att titta på mamma, äldre syskon och flocken den växt upp i.
  • När du köper en hund får du en nära vän som kommer vara en del av din familj för många år framåt. Till skillnad från en ny bil eller en vinterjacka är det ingen vara som du byter ut eller slänger efter några år. Att du kan känna dig trygg i ditt hundköp är därför extra viktigt!

OBS: CCCLUB tar inget ansvar för de avtal som knyts via våra annonssidor, vi kontrollerar kontinuerligt annonserna men ansvaret för deras riktighet åligger annonsören och för avtalen ansvarar köpare och säljare. Hittar ni felaktigheter var vänlig rapportera in det till oss. Vid tvist hänvisar vi till konsumentverket, SKK samt övriga kanaler som handhar tvister vid köp.


Lycka till önskar Chinese Crested Club