Få raser har så mycket myter som florerar runt som någon sorts sanningar som Chinese Crested Dog har, alltifrån att de är vegetarianer till att de har en höjd kroppstemperatur.
Chinese Crested Dog är en hund och som alla varianter av arten hund delar de såväl fysiologiska som psykologiska behov med alla andra individer i arten och olika raser har avlats för olika behov och klimatförutsättningar. I dag flyttar vi dessa raser till miljöer där de kanske inte alltid har naturliga förutsättningar fungera utan att vi hjälper dem på någon vis. Det som särskiljer vår ras från andra hundar är att de bla i en variant saknar päls och därmed faktiskt behöver vår hjälp här uppe i ett klimat där ingen naken art av däggdjur existerar naturligt, de klarar helt enkelt inte våra vintrar. Men det är inte konstigare än att ex hundraser framavlade för arktiskt klimat får det oerhört jobbigt om de ska bo i ex ökenklimat om vi inte hjälper dem lite. 
Genen för nakenhet kodar för en mängd fysiska attribut och även här skapas myter om hur allt hänger ihop och få saker är helt svartvita. 
Klubben har försökt ta hål på flera av dessa myter och om ni klickar er vidare så kan ni läsa Elin Gunnarssons texter om flera av de myter som går runt och vad som inte stämmer och vad som faktiskt stämmer i dem.

Sprid dem gärna vidare men texterna är inte tillåtna att kopiera och publicera på andra sidor utan tillstånd. (ni får med andra ord inte kopiera dem och lägga på egna sidor). 
Vill ni dela med er så länka till texterna här eller dela våra texter på facebook (alla ligger ute där).
Samma gäller bilderna.