Omplaceringar

Sally och Lillie söker nytt hem.Sally är en vit och brun nakenhund med hög behåringsgrad, fem år gammal. Lillie är en svart och vit puff, elva år gammal.

  • De bor i hus och är vana vid att ha ytor att röra sig på. De är också vana vid att kunna gå ute på tomten, som vi har hägnat in. De bor med två katter och är kompisar med dem. Katter ute däremot är inga kompisar 🙂
  • I sin nuvarande miljö är de vana vid att vara ensamma på dagarna, med lite passning för lunchrastning.
  • Sally är en försiktig general och mammig
  • Lillie är tuffare och den som har befälet. Lillie slog vakt runt Sally när hon var valp, och även om Sally inte behöver vaktas i dag så är det tydligt vem som bestämmer över övriga husdjur.
  • Båda har gått lydnadskurser, men det är några år sedan och det behöver dammas av som allt som har fått några år på nacken. Sally har gått agility och tycker det är roligt.
  • Lillie är med ålderns rätt mer och mer för lite kortare promenader. Sally däremot har mycket spring i benen och är fortfarande valpig i sitt sätt att vara.

Sally och Lillie behöver ett nytt hem eftersom livet har förändrats på ett sätt som inte gynnar dem. De får inte den stimulans de behöver, och livets förändringar gör att det inte blir mycket tid över till dem. De förtjänar något bättre helt enkelt.

Det är en fördel om du bor i hus, och har tillgång till att vara ute. Det är bra om ni är hemma den första tiden så att framförallt Sally i lugn och ro hinner vänja sig vid det nya. Det ideala är om ni finns i närheten av Uppsala så att vi kan skola in hundarna under en period.

Kanske att en flytt kan vara aktuell till sommaren när de flesta tar ut sin sommarsemester.

Hör av dig om du tycker att det här låter bra och om du känner att du kan erbjuda damerna ett bra hem!

Ni kan även läsa om vovvarna på Hundfrämjandet.

Ingrid Wahlgren

Mimsan.iw@gmail.com

0703662414

 

 

 

 

 

Smokey är en kastrerad Chinese Crested hane född i september 2012.

Han är världens gosigaste när man väl vunnit hans förtroende.
Han har dock en del behov.

Han ska inte bo med andra hundar eller småbarn (barn från 10 år kan vara okej) på grund av stress. Han gillar barn men kan bli stressad och ska därför ej bo med för små barn. Att han blir ensamhund är viktigt!
Funkar tyvärr inte med katt.

Han har vissa problembeteenden som utfall i koppel mot andra hundar eller i situationer han känner sig trängd. Ni får all hjälp ni behöver av mig för att hantera situationen.

Smokey ogillar regn och rusk, skogspromenader är inte heller en favorit. Gosa är det bästa som finns och han undrar nog varför man inte bara kan gosa hela dagen 😉

Smokey har muskelspänningar i rygg och höft och behöver därför en tid framöver regelbundet laserbehandling.

Rätt hem är oerhört viktigt och därför kommer Smokey inte säljas direkt utan vi har en längre provperiod för att alla parter ska vara säkra på att det blir rätt. Under provperioden står jag för kostnaden av försäkring och laserbehandling (vi skriver kontrakt).

Första kontakten sker via mail. Skriv och berätta om vad du kan erbjuda Smokey till mmertala@hotmail.se

 

 

FB IMG 1504314764186

 

 

 

 

Måns söker en egen familj med sk Helfoderavtal han är van utställninghund och gillar att visa upp sej, men pga sjukdom så måste hundantalet reduceras.

 

http://www.chinesecrested.no/en/registry/127302/Jean+Dark+Gangnam+Style.html

 

0708BF26 9851 48D0 B74D EF1C434CB703

 

Kontakta Susanne Bergsköld

Telefon 073-6142643 Mail susanne@ridgecrest.se

Ni kan även kontakta via facebook