Köpa Hund

Goda råd till valp/hund köpare

Chinese Crested Club vill att du hjälper rasen att förbli en sund och frisk ras genom att vara noga när du ska köpa valp. Alla raser har avikelser av olika slag men en seriös uppfödare gör vad den kan för att minimera riskerna här är några goda råd.

*

  Köp bara valp som är registrerad i Svenska kennelklubben (SKK) som vid leverans är minst 8 veckor och ha ett veterinärbesiktningsintyg som inte är äldre än en vecka. Valpen ska också vara Id-märkt, vaccinerad och registrerad och avtalet skrivet på SKK:s köpeavtal. Det kan vara bra att valpen är fösäkrad för dolda fel.

*

  Enligt rekommendationer från klubben så bör uppfödare av rasen följa Chinese Crested Clubs avelsrekomendationer, dessa rekommendationer hittar du under Avel-Hälsa sedan klickar du på CCClubs avelsrekommendationer

*

  Att föräldradjuren är utställda visar ofta på att hundarna fungerar i utställningsmiljö det ger även en uppfattning om deras mentalitet och rastypiskhet. 

Andra meriter/resultat i tex agility, lydnad, spår ger också en värdefull uppfattning.

*

  Åk gärna och träffa flera uppfödare och ställ frågor som du undrar över. En seriös uppfödare kommer att ställa många frågor till dig och svarar gärna på de frågor du har om rasen och de egna hundarna. Be även uppfödaren om att du vill träffa föräldrarna till valpen åtminstone tiken.

*

  När du köper en hund får du en nära vän som kommer vara en del av din familj för många år framåt. Till skillnad från en ny bil eller en vinterjacka är det ingen vara som du byter ut eller slänger efter några år. Att du kan känna dig trygg i ditt hundköp är därför extra viktigt!

 

Lycka till önskar Chinese Crested Club