MÖNSTRING i UMEÅ

I november hade vi det första mönstringstillfället med 67 hundar. Nu kör vi igång på flera andra tällen i landet och först ut är Umeå.

 

Välkommen till Forslunda mellan kl. 11 och 14 den 26 mars med alla dina hundar av rasen Chinese Crested Dog, både hårlösa och puffar.

 

Hundarna kommer att visas upp för domarna och represetanter från rasklubben och ska vara oklippta/ej rakade från och med nu. Syftet med mönstringen från SKKs sida är att undersöka hur hundarna egentligen ser ut och försöka få till stånd ett tillägg till vår rasstandard att vi får klippa hundarna inför utställning.

 

Syftet från rasklubbens sida är annat: Vi vill kolla hur stora, långa och håriga våra hundar är. Hur de ser ut i munnen, hur deras ögon ser ut och om det stämmer att hartassen håller på att försvinna. I Enköping upptäckte vi att nästan hälften av hundarna var kvadratiska och över rasstandardens idealstorlek. Ser det likadant ut i övriga delar av landet.

 

SÅ NORRLAND: Kom med dina kineser till Forslunda, Umeå, söndagen den 26/3 kl. 11-14. Om du ska ställa någon av dem fram till mönstringstillfället så får du självklart klippa dem som ska på utställning men ta gärna också med dem till mönstringen.

 

Gamla och unga, håriga och supernakna, tandlösa och fulltandade, halvöron, hängöron och stående öron. Ägarna behöver inte vara medlemmar i vare sig rasklubben eller kennelklubben. Det enda kravet är att hundarna är registrerade hos svenska kennelklubben.

 

Har du frågor om mönstringen? Kontakta ordförande på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Klicka här för att anmäla dig till mönstringen.

 

  

 

Fler mönstringstillfällen kommer längre söderut.